13.05.2013

Pyszne pasty kanapkowe i sos jogurtowy wsród kwiatów


Pasta czerwona :
-soczewica czerwona ugotowana 1  szklanka
-przecier pomidorowy 1 łyżka
-olej rzepakowy 1 łyżka
- sól ,chili do smaku
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Przechowujemy w słoiczku ,w lodówce.


Pasta pomarańczowa (dekorowana na zielono):
-soczewica czerwona ugotowana 1  szklanka
-czosnek  1 ząbek
-olej rzepakowy 1 łyżka 
-listki bazylii 10 sztuk
-orzeszki ziemne 1 łyżka
- sól do smaku

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Przechowujemy w słoiczku ,w lodówce.

Sos jogurtowy
-jogurt 1 szklanka
-majonez 1 łyżka
-cebula 1/2 sztuki drobno posiekana
-jabłko 1/2 sztuki utarte 
-sok z cytryny 1 łyżka 
-sól ,zioła prowansalskie ,chili  do smaku




Wszystkie skałdniki mieszamy i odstawiamy na 1/2 godziny do lodówki 
Smacznego!
 
kwitnąca bylina
mlecze i stokrotki

Na łące
jabłoń

wiosenny bukiet




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz