Pasta czerwona :
-soczewica czerwona ugotowana 1 szklanka
-przecier pomidorowy 1 łyżka
-olej rzepakowy 1 łyżka
- sól ,chili do smaku
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Przechowujemy w słoiczku ,w lodówce.
Pasta pomarańczowa (dekorowana na zielono):
-soczewica czerwona ugotowana 1 szklanka
-czosnek 1 ząbek
-olej rzepakowy 1 łyżka
-listki bazylii 10 sztuk
-orzeszki ziemne 1 łyżka
- sól do smaku
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Przechowujemy w słoiczku ,w lodówce.
Sos jogurtowy
-jogurt 1 szklanka
-majonez 1 łyżka
-cebula 1/2 sztuki drobno posiekana
-jabłko 1/2 sztuki utarte
-sok z cytryny 1 łyżka
-sól ,zioła prowansalskie ,chili do smaku
Wszystkie skałdniki mieszamy i odstawiamy na 1/2 godziny do lodówki
Smacznego!
kwitnąca bylina
mlecze i stokrotki
Na łące
jabłoń
wiosenny bukiet
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz