Pasty z fasoli
składniki:
Baza :
-fasola biała 1 szklanka surowej
-sól, pieprz do smaku
-kurkuma -1/4 łyżeczki
-olej rzepakowy nieoczyszczony, z pierwszego tłoczenia
Dodatki :
przecier pomidorowy 1 łyżka
lub
szczypior 1 łyżka
lub
ajvar 1 łyżka
lub
marchewka zmiksowana
itp.
Fasolę płuczemy, zalewamy czystą wodą, a następnego dnia wylewamy wodę,
Zalewamy czystą wodą i gotujemy do miękkości.
Zostawiamy trochę wody z gotowania i miksujemy fasolę blenderem.
Dodajemy przyprawy i olej i jeszcze chwilę miksujemy.
Dzielimy na porcje, do których możemy dodać różne składniki wymienione wyżej .
Podajemy z razowym pieczywem.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz