13.07.2015

Surówka z kapusty czerwonej i buraka


Surówka z kapusty i buraka
składniki: 
  • 200 g kapusty białej
  • 200 g kapusty czerwonej
  • 1 burak, obrany ,surowy
  • cebula 1 sztuka
  • cytryna lub ocet jabłkowy, 1 łyżka
  • natka pietruszki 1 łyżka
  • pieprzu, szczypta
  • olej 1 łyżka


Kapustę, buraka,cebulę i olej wkładamy do naczynia miksującego Thermomix
 lub wszystkie składniki rozdrabniamy ręcznie (buraka ucieramy na tarce ). Następnie ustawiamy 30 sekund obroty 4-5. 
Sprawdzamy stopień rozdrobnienia. 
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, posypujemy natką pietruszki, skrapiamy cytryna lub octem jabłkowym. Mieszamy i podajemy .
Smacznego !





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz