31.05.2015

Pożywna, urlopowa zupa z ajwarem oraz storczyki z Łańcuta



Zupa z ajwarem 
(ugotowana w Bieszczadach :) )

składniki na 2 osoby:
-warzywa suszone 1/2 szklanki
-kapusta młoda  poszatkowana 1 szklanka
-ziemniaki młode 4 sztuki, ugotowane
-makaron kokardki 10 sztuk
-ajwar 1 łyżka
- zupka chińska wegetariańska  1/2 makaronu i 1/2 przypraw
-olej rzepakowy 1 łyżka
-przyprawy : curry 1/2 łyżeczki, sól, pieprz do smaku

Do garnka wlewamy 1,5 wody dodajemy warzywa suszone oraz kapustę i makaron kokardki. .Gotujemy ok 10 minut jak  makaron będzie dobry. Dodajemy ziemniaki i ajwar, makaron z zupki chińskiej. Gotujemy jeszcze kilka minut . Doprawiamy do smaku.
Możemy dodać jadalne kwiaty. Ja dodałam stokrotkę i  płatki mniszka .
Smacznego !





Storczyki ze Storczykarni  przy zamku w Łańcucie



























Brak komentarzy:

Prześlij komentarz