16.09.2013

Świeże figi zapiekane z serem czyli za co kocham Chorwację

Figi z serem

Świeże figi kroimy na 2 części. Układamy w naczyniu do zapiekania  
i posypujemy fetą lub innym dowolnym serem.
Zapiekamy w temperaturze 180 stopni C.
Podajemy na ciepło lub zimno .
Smacznego!




3 komentarze:

  1. Raz jadłem figę i nie smakowała mi, pewnie dlatego, że była z TESCO ;) Za to uwielbiam dżem z fig :P Chciałbym spróbować Twojej propozycji :DD

    OdpowiedzUsuń
  2. Dżem z fig też zrobiłam - w Chorwacji :)

    OdpowiedzUsuń
  3. super! i w końcu zielone figi, a nie tylko ciemne. koniecznie zapraszam do figowej akcji :)
    http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/figa-bez-maku

    OdpowiedzUsuń