26.09.2013

Pasta do chleba z ciecierzycy czyli kanapki na ostro i na słodko

                                                                    
Pasta z ciecierzycy

  składniki:
-pasta z sezamu -Tahin 2  łyżki lub zmiksowane ziarna sezamu
-olej 2 łyżki 
-ząbek czosnku 1/2 sztuki
-sok z cytryny 1 łyżka
-ciecierzyca ugotowana 1/2 szklanki
-woda lub wywar z gotowania ciecierzycy 2 łyżki 
-sól do smaku
 Wszystkie składniki miksujemy w blenderze. 
Jeżeli pasta jest za gęsta i nie możemy jej miksować, możemy dodać więcej oleju 
lub wody.
Prpoprcja składników można zmieniać zgodnie ze swoimi upodobaniami smakowymi.
Kanapki udekorowałam figami oraz  pokrojnym porem
Smacznego!






1 komentarz:

  1. Nigdy nie jadłam takiego połączenia, ale wygląda smacznie.

    OdpowiedzUsuń