18.07.2014

Kotlety z kaszy jaglanej w panierce słonecznikowej i stylizacja imieninowa stołu

 Kotlety z kaszy jaglanej
składniki
-kasza jaglana ugotowana  2 szklanki
-sos pomidorowy lub przecier 2 łyżki
-kurkuma 1/2 łyżczki
-jajko 1 sztuka 
-siemie lniane mielone 2 łyżki
-bułka tarta 2 łyżki
-sól himalajska do smaku
-słonecznik do panierowania 1 szklanka
-olej rzepakowy do smażenia

Kaszę  jaglaną mieszamy z sosem, jajkiem, siemieniem lnianym, bułką tartą. Dodajemy kurkumę i solimy do smaku. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy w słoneczniki i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajmy z dowolnym sosem warzywnym.
Smacznego !



Imieninowa stylizacja stołu w kolorystyce beżowo-niebieskiej



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz