10.01.2015

Seler panierowany na obiad



Seler panierowany
Składniki na 4 osoby
-seler 1 sztuka
-jajka 2 sztuki -
-bułka tarta 
-przyprawy typu sól, pierz, zioła według smaku
-olej rzepakowy z pierwszego tłocznia na zimno ,nierafinowany

Seler obieramy, kroimy na pół  i  na 1 cm krążki. Obgotowujemy we wrzątku kilka minut.
Po wyjęciu z wody  studzimy i doprawiamy do smaku. Roztrzepujemy jajka .Obtaczamy plastry selera w jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor. 
Podajemy z  surówkami i ziemniakami .
Smacznego !



2 komentarze:

  1. Seler bardzo lubię, ale nigdy go nie panierowałam :) Ta surówka z buraczków bardzo mi się podoba :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Cała rodzina polubiła selera w takiej postaci :)

    OdpowiedzUsuń