26.10.2013

Bakłażan panierowany, papryka pieczona oraz kwatery w Chorwacji

                                                                        


 

Bakłażan panierowany
Bakłażana kroimyw plastry, solimy i odstawiamy na 30 minut. Płuczemy i osuszmy papierowym ręcznikiem. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.




  
Papryka pieczona
Paprykę w całości myjemy, układamy na blaszce .
Miażdżymy 2 ząbki czosnku  i posypujemy paprykę .
Skrapiamy całość olejem i pieczemy pół godziny.


Bakłażan i papryka zostały przygotowane dla nas przez właścicielkę
pensjonatu niedaleko Makarskiej .Byliśmy tam już 4 raz.

Miła gospodyni, dobre warunki, niskie ceny  poza sezonem.


oraz na wyspie Krk:
- cała góra do dyspozycji 
-blisko centrum
-duży balkon
--bardzo fajny gospodarz :)
-dobra cena !


Polecam !


1 komentarz: