Bakłażan panierowany
Bakłażana kroimyw plastry, solimy i odstawiamy na 30 minut. Płuczemy i osuszmy papierowym ręcznikiem. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Papryka pieczona
Paprykę w całości myjemy, układamy na blaszce .
Miażdżymy 2 ząbki czosnku i posypujemy paprykę .
Skrapiamy całość olejem i pieczemy pół godziny.
Bakłażan i papryka zostały przygotowane dla nas przez właścicielkę
pensjonatu niedaleko Makarskiej .Byliśmy tam już 4 raz.
Miła gospodyni, dobre warunki, niskie ceny poza sezonem.
oraz na wyspie Krk:
- cała góra do dyspozycji
-blisko centrum
-duży balkon
--bardzo fajny gospodarz :)
-dobra cena !
Polecam !
Coś dla mnie! Wygląda naprawdę smacznie.
OdpowiedzUsuń