29.07.2014

Cukinia z pieczarkami





 Cukinia z pieczarkami

składniki:
-cukinia 1 sztuka średnia
-cebula 1 sztuka
-pieczarki 10 sztuk
-pomidor 1 sztuka
-czosnek 2 ząbki
-olej 1 łyżka
-ser feta 1 łyżka
-natka pietruszki 1 łyżka 
-sól do smaku

 Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekana cebulę, po kilku minutach dodajemy pokrojoną cukinię. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, czosnek i pokrojone pomidory. Dusimy pod przykryciem 15 minut. Dodajemy fetę i natkę.  Podajemy z pieczywem.
Smacznego !




1 komentarz:

  1. Kolejny pyszny pomysł na cukinię, a ja robię cukiniowe pizze (,kuchnia lidla,), z salami, mozzarellą i pomidorami, pycha :)

    OdpowiedzUsuń