Komosa ryżowa z warzywami
składniki :
- komosa 2 szklanki
-paczka leczo mrożonka 0,5 kg
-szklanka przecieru pomidorowego
-olej 1 łyżka
-curry 1 łyżeczka
-sól do smaku
-olej 1 łyżka
-curry 1 łyżeczka
-sól do smaku
Komosę gotujemy. Po ugotowaniu dodajemy ugotowane osobno leczo.
Dodajemy do komosy leczo oraz przecier. Doprawiamy do smaku curry, solą.
Podgrzewamy i podajemy z surówką z czerwonej kapusty
Dodajemy do komosy leczo oraz przecier. Doprawiamy do smaku curry, solą.
Podgrzewamy i podajemy z surówką z czerwonej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty
-kapusta czerwona , poszatkowana, 2 szklanki
-pomarańcza 1 sztuka
-marchewka 1 sztuka
-sezam 1 łyżka
-olej z dyni 1 łyżka
-sól do smaku
Poszatkowaną kapustę wkładamy do miski, dodajemy utartą marchewkę.
Pomarańczę kroimy na drobne cząstki i dodajemy do kapusty i marchewki.
Posypujemy sezamem, polewamy olejem, solimy do smaku.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz