07.02.2014

Pieczarki nadziewane kaszą jaglaną oraz talerze z decoupage

 



Pieczarki nadziewane

składniki:
-pieczarki 15 sztuk dużych
-kasza jaglana ugotowana pół szklanki
 -koncentrat pomidorowy 2 łyżki
-sól do smaku
-olej 2 łyżki

Pieczarki myjemy. Odcinamy nóżki, drobno je kroimy i podsmażamy na łyżce oleju.
Dodajemy kaszę jaglaną i koncentrat pomidorowy. Krótko smażymy i doprawiamy do smaku.
Masą nadziewamy kapelusze pieczarek. Polewamy z wierzchu łyżką oleju.
Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach ok 1/2 godziny. 
Smacznego !




Talerze ozdobione od spodu decoupage 






1 komentarz:

  1. piękne te talerze! ostatni podoba mi się szczególnie ;)
    no i pieczarki z kaszą jaglaną. tyle zdrowia i jeszcze pyszne smaki ;)

    OdpowiedzUsuń