04.02.2014

Surówki z marchewki z pomarańczami lub kaparami




Surówki z marchewki

składniki:
-marchewka tarta na średniej tarce -2 szklanki
- pomarańcza pokrojona w małe cząstki -1 sztuka
- kapary  z zalewy- 1 łyżka
- olej 2 łyżki
 - sok z cytryny 1 łyżka
- sól -do smaku

Surówka I
Marchewkę (1 szklankę ) wykładamy do miseczki i dekorujemy pomarańczą. 
Doprawiamy do smaku solą i dodajemy olej.

Surówka II
Marchewkę (1 szklankę ) wykładamy do miseczki, dodajemy sok z cytryny, dekorujemy kaparami. 
Doprawiamy do smaku solą i dodajemy olej.


1 komentarz:

  1. Nigdy bym nie wpadła na takie połączenie kaparów. Bardzo ciekawy przepis, dziękuję. Zapraszam do siebie! ;)

    OdpowiedzUsuń