14.05.2014

Naleśniki ze szpinakiem i pesto oraz niebieski decoupage na stół




 Naleśniki ze szpinakiem
składniki :
-mąka pszenna 2 szklanki
-jajko 1 sztuka ze wsi
-żółtko 1 sztuka
-woda lub mleko roślinne
- szpinak obgotowany i posiekany 3 łyżki
-pesto czerwone 1/2 szklanki
-sól do smaku
-olej do smażenia
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, żółtko, wodę lub mleko roślinne. Mieszamy do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.
Dodajemy szpinak, solimy i odstawiamy na 1/2 godziny. Smażymy na małej ilości oleju.
Po usmażeniu smarujemy niewielką ilością pesto.
Zwijamy i podajemy z dowolną surówką.
Smacznego !










 Niebieski komplet ozdobiony decoupage : podstawki, mały talerz i misa

 










1 komentarz:

  1. Szukając inspiracji do nowych dzieł decoupage (dopiero zaczynam) trafiłam na Twojego bloga i widzę, że zostanę na dłużej, bo poza inspiracją do nowej pasji znalazłam wiele ciekawych przepisów wegetariańskich :) Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń