29.05.2014

Kotlety z ciecierzycy czyli falafele i begonie






 Falafele czyli kotleciki z ciecierzycy
 składniki :
-ciecierzyca 1 szklana suchych nasion namoczonych przez noc
-jajko 1 sztuka
-siemie lniane 1 łyżka zmielone
- zioła : koper, pietruszka zielona, itd.
-curry
-sól do smaku
-czosnek 2 ząbki
-mąka kukurydziana lub inna 2 łyżki
- olej do smażenia

Namoczoną  ciecierzycę miksujemy w blenderze. Dodajemy czosnek, zioła, jajko,
siemie lniane, curry, sól , mąkę i jeszcze raz chwile wszystko blendujemy.
Formujemy małe kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju .

Smacznego !








Z sosem pomidorowym i surówką z kapusty młodej



Begonie .







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz