30.01.2015

Frytki warzywne, tofu grilowane, sos czosnkowy czyli super obiad wege



Obiad wege czyli 
frytki warzywne,
 bakłażan pieczony,
surówka z kapusty kiszonej
tofu grilowane 
 sos majonezowy

Frytki warzywne 
składniki
-ziemniaki 
-seler 
-marcheweka
- zioła, sól 
-olej 1 łyzka
Warzywa obieramy, kroimy w paski i obgotowujemy 3 minuty we wrzątku.Po odcedzeniu 
układamy na blache do pieczenia, solimy, posypujemy dowolnymi ziołami ( według gustu ) skrapiamy 
1 łyżką oleju i pieczemy ok.1/2 godziny w 200 stopniach .


Bakłażan pieczony
-bakłażan 
- pesto 1 łyżka
-dowolne zioła
Bakłażana kroimy w plastry i smarujemy łyżką pesto, 
Skrapiamy 1/2 łyżki oleju i pieczemy razem z frytkami.

Tofu grilowane
Tofu nauralne kroimy w plastry ,skrapiamy sosem sojowym,smarujemy pesto lub ajwarem 
i grilujemy na elektrycznym grillu ok.3 minut.


Smacznego !





2 komentarze:

  1. Wszystko wygląda wspaniale :) Każdy składnik obiadu musiał smakować pysznie, a w tym momencie najchętniej bym zjadła surówkę z kiszonej kapusty :P

    OdpowiedzUsuń