30.07.2013

Placek z cukinii bezglutenowy


 Placek z cukinii

skład:
- cukinia utarta na średniej tarce 3 sztuki
-jaja 3 sztuki
-ser  typu feta  200 gram
-ser żółty 50 gram
-mąka kukurydziana 3 łyżki
-kaszka kukurydziana 3 łyżki
-proszek do pieczenia bezglutenowy 1 łyżeczka
-sól do smaku 
-zioła typu oregano , rozmaryn, pietruszka zielona, koper według gustu

Utartą cukinię lekko odciskamy z soku i  mieszamy z rozdrobnionym serem i pozostałymi składnikami.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę i pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach .
Smacznego!.

10 komentarzy:

  1. Az mi szkoda, że nie lubię cukinii! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warto spróbowac ,bo placek nie smakuje jak cukinia :)Inne produkty nadają mu smak

      Usuń
  2. Świetny wypiek! bardzo lubie takie smaczne i zdrowe dania, a cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw

    OdpowiedzUsuń
  3. Wciąż szukam nowych pomysłów na cukinie ,bo mam sporo na działce :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawy przepis, zabieram na przyszłość...

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam, muszę podrzucić przepis mamie!
    Zapraszam do mnie po wyróżnienie!
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. Oj jak smacznie to wyglada:-)

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam cukinie, a dodatkowo ta zapiekanka wyglada rewelacyjnie

    OdpowiedzUsuń