skład:
- cukinia utarta na średniej tarce 3 sztuki
-jaja 3 sztuki
-ser typu feta 200 gram
-ser żółty 50 gram
-mąka kukurydziana 3 łyżki
-kaszka kukurydziana 3 łyżki
-proszek do pieczenia bezglutenowy 1 łyżeczka
-sól do smaku
-zioła typu oregano , rozmaryn, pietruszka zielona, koper według gustu
Utartą cukinię lekko odciskamy z soku i mieszamy z rozdrobnionym serem i pozostałymi składnikami.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę i pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach .
Smacznego!.
Az mi szkoda, że nie lubię cukinii! :D
OdpowiedzUsuńWarto spróbowac ,bo placek nie smakuje jak cukinia :)Inne produkty nadają mu smak
UsuńMniam, wygląda pysznie.
OdpowiedzUsuńJest wyjątkowo smaczny :)
UsuńŚwietny wypiek! bardzo lubie takie smaczne i zdrowe dania, a cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw
OdpowiedzUsuńWciąż szukam nowych pomysłów na cukinie ,bo mam sporo na działce :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, zabieram na przyszłość...
OdpowiedzUsuńMniam, muszę podrzucić przepis mamie!
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie po wyróżnienie!
Pozdrawiam
Oj jak smacznie to wyglada:-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam cukinie, a dodatkowo ta zapiekanka wyglada rewelacyjnie
OdpowiedzUsuń